29 Eylül 2019 Pazar

Abant'a en çok 'sonbahar' yakışıyor

Sonbahar geldi, yapraklar yavaş yavaş sararmaya, yazın renkli anıları da çiçekler gibi solmaya başladı. Ama havalar soğusa da tatil planları yapanların içi sıcacık. Bu hafta Mutluluk Destinasyonu sizi Sonbahar'ın en çok yakıştığı yere, Abant'a götürüyor.
Abant / Mutluluk Destinasyonu
ABANT'A NASIL GİDİLİR?

Karadeniz'in en güzel noktalarından biri olan Abant'a hem İstanbul'dan hem de Ankara'dan gitmek çok kolay. Her iki şehrin de otogarından, neredeyse her gün Abant'a giden bir otobüs kalkıyor. Bolu şehir merkezine 40 km. uzaklıkta olan Abant'a kendi şahsi aracınızla giderseniz, İstanbul'dan 3 saatte, Ankara'dan ise 2 saatte ulaşabilirsiniz.
Abant / Mutluluk Destinasyonu
ABANT'TA NERELER GEZİLİR, NELER YAPILIR?

Her adım attığınızda bir 'açıkhava müzesinde geziyormuşsunuz' hissi oluşturan Abant'ta bize göre mutlaka görmeniz gereken 7 yer var. Eğer buraları ziyaret etmezseniz, Abant'a gitmiş sayılmazsınız. Zaten hepsi birbirine yakın olduğundan hızlandırılmış turla bir günde ya da biraz keyfini çıkara çıkara 2 günde gezebilirsiniz.
Abant / Mutluluk Destinasyonu
ABANT'TA MUTLAKA GÖRMENİZ GEREKEN 7 YER

1-) Abant Tabiat Parkı
2-) Örmeci Yaylası
3-) Sinekli Yaylası
4-) Samandıra Şelalesi Tabiat Anıtı
5-) Abant Köy Pazarı
6-) Güzeldere Şelalesi
7-) Akkaya Travertenleri
Abant / Mutluluk Destinasyonu
ABANT'TA NEREDE KALINIR?

Son yıllarda Karadeniz turizminin yaygınlaşmasıyla birlikte cazibe merkezi haline gelen Abant'ta pek çok büyük otel olsa da, biz sizlere butik otelleri ve pansiyona dönüştürülmüş "eski konakları" tavsiye ederiz. Madem doğaya karışacağız, kalacağımız yerde doğa ile koyun koyuna olsun değil mi? Abank Köşk Hotel'i ise özellikle tavsiye ediyoruz. Çünkü hem fiyatları makûl, hem manzarası enfes.

ABANT'TA NE YENİR?

Karadeniz'e gidilip de balık yenmeden dönülmez elbet. Her yörenin meşhur bir yemeği mutlaka vardır. Abant'ınki "alabalık." Hem de kırmızı beneklisinden.
Abant / Mutluluk Destinasyonu
YAPMADAN DÖNMEYİN
1-) Abant Gölü kenarında fotoğraf çektirin.
2-) Sinekli Yaylası'nda bol köpüklü ayran için.
3-) Eğer korkmuyorsanız; Örmeci Yaylası'nda at binin.
4-) Güzeldere Şelalesi yanında alabalıkların tadına bakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder