31 Mart 2020 Salı

Karantina günlerini renklendirecek sanal müzeler


 Tüm dünyayı titreten korona virüs salgını nedeniyle milyonlarca insan gibi bizler de evimize kapandık. Tatil planları, hayaller ve görülecek yerler listesi şimdilik henüz bilinmeyen ileri bir tarihe ertelendi.

Ancak evde otururken de gezmek mümkün aslında. Covid 19 virüsü kuşatması sonrası dünyaca ünlü pek çok müze kapılarını gerçek dünyada kapatsa da, sanal dünyadaki misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Evden çıkmadan gezebileceğiniz müzeleri Mutluluk Destinasyonu sizler için derledi.

1- Pinacoteca di Brera - Milan

Antik ve modern tarzda pek çok İtalyan sanatçının eserini bünyesinde barındıran Pimacoteca Di Brera Müzesi’nde; Mantegna’nın meşhur ‘İsa’nın Ölümü’ tablosunu, Bellinin ‘Şefkat’ eserini ya da Cagnacci’nin dilere destan olan ‘Kleopatra’sını hiç sıra beklemeden görebilirsiniz.

 2- Galleria Degli Uffizi – Firenze

Floransa’da bulunan ve Medici ailesinin sanat koleksiyonunun sergilendiği Uffizi Galerisi’nde Botticelli’den Raffello’ya; Michelangelo’dan Rambrandt’e kadar pek çok büyük sanatçının eselerini bilgisayar başından kalkmadan inceleyebilirsiniz.

 3- Vatikan Müzesi  – Roma

Dünyanın en büyük müzelerinden biri olan VatikanMüzeleri, Roma Katolik Kilisesi tarafından Rönesans döneminde inşa edilen ve dünyanın önemli heykellerine ev sahipliği yapan bir yapıt. Vatikan’da papalar tarafından kullanılan tablo gibi halılarla, tavanlarında altın varaklı ve yüzyıllara göre ayrılmış her bölümünde farklı tablo ve heykellerin yer aldığı büyüleyici bir yer. Üstelik 440 bin metrekarelik bu devasa alanı ayaklarınıza kara sular inmeden gezme şansınız var artık.

 4- Arkeoloji Müzesi – Atina

Yunanistan’ın Neolitik dönem, Tunç Çağı, Kiklad, Miken ve Roma dönemlerine ait en büyük ve en önemli buluntularını barındıran UlusalArkeoloji Müzesi, muhteşem bir neoklasik binada yer alıyor.. Müzenin beş sürekli koleksiyonu, antik Yunan dünyasının güzelliğine dalıp keyfini çıkarmak için saatler ayırmanızı gerektirecek binlerce muhteşem objeden oluşuyor. Bu müzeye sanal tur düzenlerken, yanınıza sakızlı bir Türk kahvesi alın ve kendinizi gerçekten Yunanistan’da hissedin.

 5- Prado – Madrid

Madrid’in simgelerinden biri olarak kabul edilen PradoMüzesi, turistlerin kapısında en çok kuyruk beklediği müzelerden biri. Girişi bileti ise 15 Euro civarı. Ancak İspanya’nın en kıymetli eserlerini bünyesinde barındıran bu müze de, internet dünyasında kapılarını açtı.

6- Louvre – Paris

Fransa’nın en meşhur müzesi Louvre’da Mona Lisa’yı görmek için saatlerce beklemeniz yetmez, eğer şanslıysanız Da Vinci’nin bu eşsiz tablosunu sadece çoook uzaktan, o da birkaç saniye görebilirsiniz. Sanal müze turunda ise efsanelerin başrolündeki Mona Lisa’yı yakından ve saatlerce inceleyebilirsiniz.

 7- British Museum - Londra

British Museum, İngiltere'nin Londra şehrinde dünyanın her yanından getirilen seçkin Antik çağ yapıtları ve etnografya koleksiyonlarını kapsayan dünyanın en önemli müzelerinden biri. Lewis Chessmen ve kedi mumyaları, Elgin Mermerleri ve Akrapolis'teki Athena Tapınağı'ndan bazı eserler ile başka önemli parçalar gezilebilir durumda. 9 kattan ve 85 galeriden oluşan devasa müzenin barındırdığı 80 bin eserin yanından geçebileceğiniz gibi, "Rosetta Taşı" dahil olmak üzere 4.634 esere de yakından bakma şansınız olacak.

8- Metropolitan Müzesi - New York

Dünya müzeleri soyağacında en kıdemli yere sahip, müzelerin büyükannesi sayılan Metropolitan Müzesi’nde 52 resim galerisi, arkeolojik bölümler, dünya uygarlıkları bölümleri ve dekoratif sanatlar bölümleri var. Amerikan sanatının örneklerinin yanı sıra iki bin Avrupa resim ve heykel sanatı örneğini barındıran müzede antik uygarlıklara ait sayısız obje de yer almakta.

 9- Ermitaj Müzesi- San Pietroburgo

Hermitage Müzesi dünyanın en büyük ve en eski müzelerinden biri. Müze, 1754 yılında Büyük Katerina tarafından kuruldu ve 1852’de halka açıldı. Dünyadaki en büyük resim koleksiyonunu da içermekte ve toplamda  üç milyondan fazla öğeyi barındırmaktadır. Müze, Saray boyunca, Rus imparatorlarının eski ikametgahı olan Kış Sarayı da dahil olmak üzere altı tarihi yapıdan oluşan büyük bir komplekse sahip.

 10- Ulusal Sanat Galerisi – Washington

Dünyanın en prestijli müzelerinden biri olarak kabul edilen Ulusal Sanat Galerisi’nde iki binden fazla heykeltablo, dekoratif sanat parçaları ve Joseph E. Widener tarafından bağışlanmış birçok İtalyan porselen vardır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder