6 Ekim 2018 Cumartesi

Brüksel ve Brugge'nin gizli çocuğu Gent


Avrupa Birliği'nin modern başkenti Brüksel ve Belçika'nın 1800'lü yıllarda zamanı durdurmuş kenti Brugge... İki şehrin tam ortasında modernizmle ile orta çağın harmanlanmış hali Gent'teyiz. Kızarmış patates ve taze meyvelerle süslenmiş waffle kokusunu takip ederek yürüyoruz. Buraya ilk kez gelenlerin, ilk birkaç saat hayranlık ve şaşkınlıkla karışık bir duyguyu hissetmesi çok normal. Zira, şehrin her bir köşesi kartpostallardan fırlamış gibi duruyor.
Gent / Mutluluk Destinasyonu

Bu şirin kente nasıl gidilir, ne yenilir, nerede kalınır hepsini tek tek anlatacağız size. Emin olun gittiğinizde aşık olacak, döndüğünüzde kalbinizin bir yarısını Gent'te bırakacaksınız.


Brüksel / Mutluluk Destinasyonu

GENT'E NASIL GİDİLİR?

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Pegasus Hava Yolları, Atatürk Havalimanı'ndan ise Türk Hava Yolları ile sadece birkaç saat içinde Brüksel'e ulaşmak mümkün. Çünkü direkt Gent'e hava ulaşımı ile gitmek henüz mümkün değil. Gent, Belçika'nın merkezi konumundaki Brüksel'e yaklaşık 1 saat, Brugge'e ise 45-50 dakika uzaklığında. Uçağınız Brugge ya da Brüksel'e indiğinde yapacağınız tek şey nostaljik tren yolculuğunun tadını çıkarmak. Modern hayatın içinden trenle geçerken yavaş yavaş orta çağa doğru ışınlanıyormuş gibi hissedeceksiniz. Bu arada tren biletlerinin fiyatlarının 3 ila 10 Euro arasında değiştiğini de belirtelim.

Gent / Mutluluk Destinasyonu

GENT'TE NE YENİR?

Burası bir abur cubur cenneti desek hiç abartmış olmayız. Herkesinde elinde çıtır çıtır patates kızartmalarını, süslü waffle paketlerini, çeşit çeşit çikolataları göreceksiniz. Hepsinin tadına mutlaka bakın. Leonidas çikolatalarını ise özellikle tavsiye ediyoruz. Hem yurda döndüğünüzde yakınlarınız için de hoş ve lezzetli bir hediye olabilir. Yumuşak şekerlemeler, kızarmış midyeler ve onlarca çeşit bira ile kilo alma riskiniz olduğunu da hatırlatalım. Korenlei'deki publardan birinde soluklanmak, soluklanırken soğuk şarabınızı yudumlamak ve manzaranın tadını çıkarmak mutlaka yapılacaklar listenizde olsun.

Gent / Mutluluk Destinasyonu


GENT'TE NERELER GEZİLİR?

Belçika'nın Flaman Bölgesi'nde bulunan Gent, turistik doğal bir cennet. Her bir köşesinde ayrı bir güzellik saklı, her bir köşesi tarihe ışık tutan yapılarla dolu.

Gent / Mutluluk Destinasyonu
1-) KORENMARKT

Korenmarkt yani Market Meydanı, şehrin merkezi. Tüm kanallar ve sokaklar bu meydana çıkıyor. Burada kiralayacağınız bisiklet ya da faytonla tüm kenti gezebilirsiniz. 'Ben hiçbir detayı kaçırmak istemiyorum' derseniz yürümenizi tavsiye ederiz. Çünkü bazı sokaklar o kadar dar ki, bisikletle girmek dahi oldukça zor.

2-) AZİZ NİKOLAS KİLİSESİ

13. yüzyıldan bu yana tüm ihtişamı ile Gent'e gelenleri selamlayan Aziz Nikolas Kilisesi, eski buğday pazarının bulunduğu alanda yükseliyor. Bir zamanlar şehrin 3 gözlem kulesinden biriydi bu tarihi mekan. Şimdi ise bünyesinde barındırdığı eski kilise orgları ile bir nevi müze görevi görüyor.

Gent / Mutluluk Destinasyonu

3-) ÇAN KULESİ

1300'lü yıllardan bu yana gözlem kulesi olarak kullanılan Çan Kulesi de gezilecek yerler listesinin üst sıralarında olmalı. Gent'in simgesi olan 'Ejderha' figürü ilk olarak bu kulede kullanılmış.

Gent / Mutluluk Destinasyonu

4-) KONTLAR KALESİ

Leie Nehri kıyısındaki Kontlar Kalesi şehrin temel taşı desek hata etmiş sayılmayız. Çünkü 1180 yılından bu yana; cezaevi, fabrika, müze gibi pek çok farklı amaçla kullanılan bu yapı, zamanında o kadar çok yağmalanmış ki, şehirdeki pek çok ev bu kaleden çalınan taşlarla yapılmış. Şimdi de orta çağ döneminden kalma işkence aletlerinin ve idam sehpalarının sergilendiği bir müze.

Gent / Mutluluk Destinasyonu

5) VELDSTRAAT

İstanbul için İstiklal Caddesi ne ise, Gent için de Veldstraat o demek. Burası şehrin açık hava alışveriş merkezi. Dünyaca ünlü markaları bu caddede bulabileceğiniz gibi, vintage ve el işi dükkanları da çok iddialı.


GENT'TE NEREDE KALINIR?

1-) HOTEL ONDERBERGEN

Leie Nehri kıyısındaki Onderbergen, 3 yıldızlı olmasına rağmen vaad ettiği nehir manzarası ile 5 yıldızlı bir hizmet veriyor. Özellikle kahvaltısı çok iddialı. Otel hakkında detaylı bilgi almak için bu linki tıklayın.
Gent / Mutluluk Destinasyonu

Gent / Mutluluk Destinasyonu
2-) SANDTON GRAND HOTEL REYLOF
"Böyle gotik bir kente gelmiş, havasını ciğerime doldurmak istiyorum" derseniz, 4 yıldızlı Sandton Grand Hotel tam size göre. 18. yüzyıldan kalma bir binada hizmet veren otelde Fransız yemeklerinin en iyi örneklerini tadabilirsiniz. Bu arada Belçika'nin en iyi kent manzaralarından biri de bu otelden izlenebiliyor. Otel hakkında detaylı bilgi almak için bu linki tıklayın.


Bu yazıyı beğendiyseniz bizi Instagram'dan da takip edebilir ve yorumlarınızı iletebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çengelköy: Boğaz'ın kenarında asırlık bir çınar

Boğaziçi’nin esintileri, yalıların alt katına, cumbalı üst katlara misafir oluyor. Bahçesi “deniz” olan Muazzez Hanım Yalısı, Server Bey Ya...