21 Aralık 2018 Cuma

Mutluluk Destinasyonu: 2018 Almanak

Mutluluk Destinasyonu, 9 ay boyunca bir kıta, 7 ülke, 24 şehir ve 42 mutluluk istasyonu biriktirdi. 297 günlük yayın hayatında blog editörleri, dünyanın çevresinde bir tam tur yaparak, 44 bin mil kat ederek, sizin için nefes alınabilecek mola yerleri keşfetti.
Mutluluk Destinasyonu
Avrupa Kıtası’ndaki etkileyici köşeler arasında özel deneyimler yaşayarak, sizlere de 2018’i uğurladığımız bugünlerde; yeni umutlar, yeni rotalar ve yeni mutluluklar listesi derledik. Yılbaşı arefesinde hazırladığımız “en iyiler” belki birkaç günlük kaçamak için iyi bir fikir olabilir. Buyurunuz; Mutluluk Destinasyonu'nun 2018 Almanak’ı:

EN İYİ MANZARA:

1- Tirilye

Marmara’nın sonsuz maviliğine bakan manzarasıyla, sırtını zeytinliklere vermiş Tirilye, doğanın bütün güzelliklerini aynı anda size sunabilecek tek adres sayılabilir.
Mutluluk Destinasyonu
Eski Rum evleri arasındaki Osmanlı yalısını andıran Tirilyalı Butik Otel, unutulmaz bir yıl dönümü için doğru durak olacaktır. Deniz kıyısındaki odanızda gün doğumu ve güneşin batışını izlemek için size 250 TL yeter. “Cennet’ten bir köşe” ifadesinin örneği olarak Tirilye, balıkları ve şaraplarıyla da diğerlerinden ayrışıyor. Bursa’nın sırrına Tirilye’de erebilirsiniz, sevdiğiniz ile göz göze bakarken...

2- Sarıyer

Tarih boyunca dünyada hüküm sürmüş imparatorluklarının gözünün üzerinde olduğu İstanbul Boğazı’nın en eski yerleşim yerlerinden Sarıyer’de görkemli bir durak sizi bekliyor 2018’in son gününde…
Mutluluk Destinasyonu
İstanbul’un Avrupa Yakası’nın Karadeniz’e açılan kapısı Sarıyer’deki Fuat Paşa Yalısı, eski yılların ihtişamını yükleniyor. Doyumsuz ‘Boğaz’ silüeti karşısında kendinizi ayrıcalıklı hissebileceğiniz tarihi yapı, Sultan Abdülaziz Han Dönemi’nde Hariciye Nazırı olan Keçecizade Fuat Paşa’nın malikanesi... Sadece 350 TL’ye sizi de “üst düzey” bir konukluğa davet ediyor.

3- Burgazada

Yandan çarklı vapurlarla “İstanbul’un Ege’si” Burgazada, kollarını açmış misafirlerini bekliyor. Yalçın kayalar üzerinde adeta bir kale gibi görünen Pyrgos Butik Otel, göz kamaştıran manzarasıyla şehir hatları vapurlarını selamlıyor.
Mutluluk Destinasyonu
Pencerelerine martıların misafir olduğu Burgazada, size sakinlik vaad ediyor. Sükûnetinin yanında romantizm de taşıyor her köşe başından Marmara’nın sularına… Özgürlüğün mekanı Burgazada, hoşgörü, sevgi ve barış rotası olarak da öne çıkıyor. 2019’a ‘ada’ modası ile girmek isteyenlerin 250 TL’yi kenara ayırması gerekiyor.

EN İYİ AKŞAM:

1- Balat

Vodina Caddesi’ndeki Agora Meyhanesi’nden aşk dolu sözler, Greek müzik tınıları ve mutlu kahkahalar sokağa yayılıyor. Yeni yıl için Asteri’den Stelyo’ya uzanan neredeyse bir buçuk asırlık meyhane harika mezeleri, nostalji kokan görüntüsüyle sizi ‘buyur’ ediyor.
Mutluluk Destinasyonu
Kendi zamanlarını aşıp bugünlere kadar ulaşan aşk şarkısına ilham olmuş Agora, yeni yıl kutlaması için doyumsuz bir tercih olabilir; eğer erken davranırsanız. ‘Burası Agora Meyhanesi’  diyor, duygu dolu anıları size bırakıyoruz. Bordolu çocuk kadar şanslıysanız, bir Albanita’nın gözlerinde divane olabilirsiniz.

2- Büyükada

Misafirlerini kendine hayran bırakan Büyükada için mevsimlerin, hava koşullarının bir önemi yok. Öyle ki; soğuk kış günlerinde sıcacık, romantik duygular yaşatıyor. 
Mutluluk Destinasyonu
Doya doya deniz mahsulleri tüketebileceğiniz Marmara’nın kıyısında, yakamozlar göz alıcı şekilde kadehlerinize vuruyor. Kalamar, karides ve güveç gibi ara sıcakları, taze mezeleri, lezzetli balıkları ile By Şükrü, Fedon’un alt solistlerinin de yeri… Uzun yıllardır balıkçılık ile uğraşanlar, tecrübesini kanıtlamak için hazır. Veganlara bile balığı sevdirebilecek restoranlardaki, ada aidiyeti ise keyifli deneyim yaşatıyor.

3- Kumkapı

Mutluluk Destinasyonu’ndan ‘selam’ getirerek; Tarihi Kumkapı Restoranı Historical’da buranın ruhunu yaşayabilirsiniz.
Mutluluk Destinasyonu
İlgili hizmeti, lezzetli et ve balık tercihleriyle misafirleri için her şeyi düşünmüş olan burada, her defasında memnun kalacaksınız. Mezeleri, salataları dillere destan restoran için gitmeden rezervasyon yaptırmanız yerinde olabilir. Malûm yılbaşı akşamı için talep çok olacaktır. Sonunda hayal kırıklığı yaşamayın. Deniz kokusu eşliğinde tarihi yarımada içinde daha masaya oturmadan mutluluk etrafınızda sarhoş olacak.

EN İYİ ROTA:

1- Kars

Mükemmel bir hafta sonu kaçamağı olarak Doğu Ekspresi, iyi bir yılbaşı rotası olabilir. Yeni yıla karlar altında girmek isterseniz Kars, Ermeni ezgileri, Kürt müzikleriyle sizleri bekliyor. 26 saatlik eşsiz bir deneyim ile tren yolculuğu yaparak Kars’a ulaştıktan sonra Selçuklu, Osmanlı ve Rus mimarisinin egemen olduğu topraklardaki taş otellerde, kristalize kar yağarken; kan kırmızı duygular sizi bekliyor.
Mutluluk Destinasyonu
Yeni yıl demek elbette Batı değil, Doğu’da da bambaşka bir yılbaşı geçirmek size farklı, yaşanmamış hatıralar bahşedecek.

2- Kocaeli

İstanbul’a uzak, İstanbul’a yakın rota, Marmara Bölgesi’nin en büyük üçüncü şehri, yeni yıl kutlamaları için renkli bir başka duraklardan biri olabilir. 
Mutluluk Destinasyonu
Bizim için yarım bir hikaye, ancak en unutulmaz hatıra olarak zihnin kıvrımlarında kendini gösteren Kocaeli, 2018 Almanak’ı içinde yer almasa, kendimize haksızlık olacaktı. Ancak yarım hikayesi bile ‘en çok okunan yazılar’ arasında başı çekiyorsa, tamamlanmış olsaydı, siz eğlencenin doyumsuzluğunu bir düşünün bakalım. İznik, Maşukiye, Kartepe ve Körfez de yeni yıl alternatifleri olarak çevresinde saçılmış duruyor.

3- Ömerli

Saklıgöl ve Şile arasındaki Ömerli de farklı tercihler arasında sıralanabilir. Öyle ki; kamp ve doğa tutkunları için sıradışı bir yılbaşı deneyimi sunuyor.
Mutluluk Destinasyonu
Ömerli, İstanbul’un köylerinden biri… Siz de doğal ve mütevazi bir arayış içindeyseniz, göl kenarındaki bungalovlar ışıltılı görünüyor. Ateş etrafında aşk dolu dakikalar artık sizlere kalmış. Ne içer, ne söyler, nasıl bakışırsınız; orasına biz karışamayız elbette. Ama Ömerli, etkileyici bir destinasyon olarak dikkat çekiyor. Tecrübe ile sabit olarak bu kadarına hakkımız var. Doğanın sunduğu huzur ile Ömerli’den mutlu yıllar…

EN İYİ KAHVALTI:

1- Gölyazı

Ulubat Gölü’nde balıklar suya girip çıkarken; eski hâl çarşısında mezat yapılıyor. Balıkları zıplamayana para verilmiyor burada. Gün yeni doğmuş olsa da, avlanmadan dönen balıkçılar bir köşede yırtılan ağları dikiyor.
Mutluluk Destinasyonu
Bordolu çocuk ile Albanita ise daha önce tatmadığı reçelleri, peynirleri deneyimliyor. Otantik bir ortamda, nefis gözlemeler, taze kahvaltılıklar, ezmeler, organik sebzeler, binbir çeşit ürünler ile 2019’un ilk öğünü uzun süren bir ritüel olabilir pekâlâ. Taze demlenmiş çaydanlığın dibi gelene kadar da hoş sohbet ve huzur size kâr kalır.

2- Anadolu Kavağı

Marmara’nın suyunun Karadeniz’e karıştığı Anadolu Kavağı’nda kar beyazı örtüler, iddiasız; ama zarif sandalye ve masalarda kahvaltı, en keyifli atıştırmalık... 
Mutluluk Destinasyonu
Henüz vapur seferlerinin başlamasına birkaç saat olsa da mahmur bakışlar arasında kıyıdaki evlerin kayıkhanelerine dalgalar vururken; kediler ve kuşlar ile cömert bir yeni yıl yeni gün başlangıcı yapabilirsiniz. Birçok alternatif bulunan küçük iskele meydanında İstanbul’un doyumsuz manzarası ise gözlerinize hitap ediyor. Balıkçılar denizde rüzgar ve dalgalarla mücadele ederken, siz ılık, sıcacık anlar yaşayabilirsiniz.

3- Cumalıkızık

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık, Uludağ’ın eteklerinde konumlanıyor. Şirin köy hayatı, natural dokusuyla burada hakim renk tabiatından mülhem yeşil olsa da, ahşap evler rengarenk. Dolayısıyla her rengin hüküm sürdüğü Cumalıkızık’daki Bulanlar Konağı’ndaki kahvaltı da öyle... Doğal hayatın ihtişamını geçit töreni yapıyor. Çeşit çeşit lezzetleri ile her damak zevkine hitap eden tercihler sunulurken, samimi, saygılı bir ortam mevcut.
Mutluluk Destinasyonu
Yeni yıl için ‘köy kokulu’ bir armağan olarak “Cumalıkızık” not edilebilir. 2018’in son gecesi sonrası afyon patlatmak için ancak böyle bir doğa gerekir.

EN EKONOMİK:

1- Arnavutluk

En cazip rotaların başında elbette Albanita’nın diyarı Arnavutluk geliyor. Mütevazı bir bütçeyle vizesiz olarak Tiran’a THY ile her gün, Pegasus ile haftanın 4 günü uçabilirsiniz. 230 Euro’luk bir maliyet, Balkanlar’ın ortasında bir yerde size huzur sunuyor. Sadece huzur değil elbette, renkli bir eğlence hayatı da vaad ediyor.

Mutluluk Destinasyonu
Aşk ile gidebileceğiniz, aşk yaşayacağınız ve aşk ile döneceğiniz bir mutluluk rotası Arnavutluk, yeni yıl için de gelinlik kız gibi süslenmiş. Karadağ, Sırbistan, Makedonya ve Yunanistan’ın orta yerine, Rumeli’de yeni yıl kutlamasına buyurun.

2- Bosna Hersek

Büyük acıların yaşandığı topraklarda görkemli kutlamalar ile 2019’u karşılamak, geçmiş üzüntülere haksızlık gibi gelebilir; ama yaşanan travmaları da bastırmak gerekiyor bir yerde. Bosna Hersek vize istemiyor olsa da, prosedür yerini bulsun diye ‘220 Euro’ talep ediyor.
Mutluluk Destinasyonu
Bunun yanında da Boşnaklar, Hırvatlar ve Sırplar’la doyasıya eğlence sunuyor. Birbirinden güzel mekanların işletmesi malum olduğu üzere Hristiyanlar’a ait. Müslümanlar için kepenkleri erken indirmek yazılı olmayan bir adet… Ayrıca bira, şarap ve brendy dışında seçenek olmadığını da bilmelisiniz.

3- Kıbrıs

Yeni yıl için en özel rota elbette ki; Kıbrıs. Akdeniz’in güzelliği üzerine sinmiş Lefkoşa’da, Girne’de ve her kentte eğlencenin sınırı yok.
Mutluluk Destinasyonu
Genç, yaşlı herkesi kendine çeken Kıbrıs, ‘eğlence’ denince ilk akla gelen köşelerden biri… Ancak çok sayıda alternatif olduğu için avantajlı fırsatlar da sunuyor. Konserler, casinolar, ünlü sanatçılar, lüks programlar, özel organizasyonlar, kaliteli oteller, ılıman bir iklim… Hangisini söyleyelim. Kıbrıs’ta yılbaşı tecrübesi yaşamalısınız, ancak limitinizi fazla da yükseltmeden. ‘Ekonomik rota’ derken; “yılbaşı özeldir” parafı da düşelim.

Mutluluk Destinasyonu Ailesi olarak biz de hepinize huzurlu, eğlenceli bir yıl dileriz. 2018’den daha güzel bir yıl olsun 2019. Yeni ‘mutluluk istasyonları’ için bizi takipte kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder