27 Mayıs 2019 Pazartesi

Vize istemeyen ülkeler listesi

Tatil planlarını son dakikaya bırakan, ancak buna rağmen yurt dışına gitmek isteyenler için Mutluluk Destinasyonu olarak, kapsamlı bir liste hazırladık. Bu ülkelere gitmek için bavulunuzu hazırlamanız ve pasaportunuzun olması yeterli. İşte Türkiye’den vize istemeyen ülkeler...

1-) Bosna Hersek
Vizesiz Bosna Hersek
Saraybosna ve Mostar şehirlerinin bir adım öne çıktığı Bosna Hersek’te hem turistik, hem tarihi hem de gurme turizmini bir arada yapmanız mümkün. Yılın 6 ayını vizesiz olarak geçirebileceğiniz Bosna Hersek seyahatleri ile ilgili bilgi almak için buraya bakınız.

2-) Arnavutluk
Vizesiz Arnavutluk
Denizi ve ormanlarıyla meşhur Arnavutluk’ta geçireceğiniz her dakika özel olacak, her anı aklınıza kazınacaktır. Daha detaylı bilgi için okumanızı tavsiye ederiz.

3-) Karadağ
Vizesiz Karadağ
Vize serbestisi ile birlikte Avrupa’nın en gözde mekanlarından biri haline gelen Karadağ’da Türk vatandaşları vizeye gerek kalmadan 90 gün geçirebiliyor. Mutluluk Destinasyonu olarak Karadağ’a yaptığımız seyahatin notlarını okumak ve gezilecek yerler listesine ulaşmak için bakabilirsiniz.

4-) KKTC
Vizesiz Kıbrıs
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti; denizi, plajları, lüks otelleri ve tarihi dokusu ile her daim cazibe merkezi... Kıbrıs’a nasıl gidilir, nerede kalınır, ne yenilir diye merak ediyorsanız, sizin için hazırladığımız rehbere göz gezdirebilirsiniz.

5-) Ukrayna
Vizesiz Ukrayna
Geçtiğimiz yıllarda yaşanan tatsız olayların etkisinden sıyrılmaya başlayan Ukrayna da iyi bir tatil rotası olabilir. Hem sanatsal hem de kültürel açıdan kendine hayran bırakan Ukrayna’da Lviv yakınlarındaki Uritskie Kayalığı, Dinyester Kanyonu ve Optymistychna Mağarası’nı mutlaka görülecek listesine almanızda fayda var. Yolunuz Kiev’e düşerse de Özgürlük Meydanı, Golden Gate ve Kiev Müzesi’ni de görmeden dönmeyin.

6-) Azerbaycan
Vizesiz Azerbaycan
Kardeş ülke Azerbaycan, Türkiye’den vize istemiyor, lakin kapıda 10 dolar karşılığında online olarak giriş belgesi almanız gerekiyor. Gezilecek yerler listesi ise bir hayli kalabalık. Bakü’deki Alev Kuleleri, Kız Kalesi, Şirvanşahlar Sarayı, Yanar Dağ, Çamur Volkanlar, Kebele ve Şişe Ev mutlaka görülmesi gereken yerlerden...

7-) Bahreyn
Vizesiz Bahreyn
Arabistan Yarımadası’nda bulunan ve 30 minik adanın bir araya gelerek oluşturduğu Bahreyn de, Türkler’den 14 gün süre ile vize istemiyor. Asya'nın en küçük üçüncü ülkesi olmasına rağmen, binlerce yıldır Körfez ticaretinde önemli rol oynayan Bahreyn’de de görülmesi gereken birçok nokta var. Al-Fatih Camii, Coral Beach, Gold City Alışveriş Merkezi, Lose Paradise of Dilmum Water Park ve Qalat al Bahrain bunlardan bazıları...

8-) Maldivler
Vizesiz Maldivler
Vize için vereceğim 130 Euro ile keyif yaparım diyorsanız, bir diğer seçeneğiniz de Maldivler olabilir. Özellikle balayı çiftlerinin favori tatil mekanı olan Maldivler; deniz, kum, güneş, romantizm ve lükse dair istenilen her şeyin vaat ediyor. Maldivlere giderken dikkat etmeniz gereken birkaç husus var. 1200 ada parçasından oluşan Maldivler’de kalacağınız adayı iyi seçmelisiniz. Zira seçtiğiniz ada, ana karaya çok uzaksa tüm tatiliniz sürat teknesinde geçebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder