16 Şubat 2020 Pazar

Rüya gibi bir tatil 'Maldivler'

Yurt dışında tatil denilince herkesin rüyalarını Maldivler süslüyor. Egzotik bir adada, birçok kişinin deyimiyle 'yeryüzündeki cenette' kim felekten birkaç gün çalmak istemez ki. Peki rüyanızı nasıl gerçekleştireceksiniz? Mutluluk Destinasyonu bu hafta rotasını Maldiv Adaları'na çevirdi. Maldivler nerede, nasıl gidilir, tur fiyatları ne kadar, nerede kalınır, ne yenilir ne içilir tek tek anlatacağız sizlere.
Maldivler - Mutluluk Destinasyonu
Maldivler ya da resmi kayıtlardaki adıyla Maldiv Cumhuriyeti, Hint Okyanusu'nun orta yerinde, bin 192 adadan oluşan bir ada zinciri. Ama bu adaların bazıları sizin o güzel rüyalarınızı kabusa çevirebilir. Adaların sadece 281 tanesinde hayat var, diğerleri ise vahşi yaşama teslim olmuş durumda.
Maldivler - Mutluluk Destinasyonu
86 ada, 'otel adası' olarak kullanılıyor. Yani gördüğünüz o kusursuz yaşam, sadece o adalarda yaşanıyor, yerel halkın yaşadığı adalarda ise yaşam gerçekten çok zor. Hatta büyük çoğunluk Müslüman olduğu için bikini ve mayolarınızla gezmeniz pek hoş karşılanmayabilir.
Maldivler - Mutluluk Destinasyonu
MALDİVLER'E NE ZAMAN GİDİLİR?

Lüks otellerde kalmak, tertemiz denizin tadını çıkarmak, kavurucu sıcaklarla birlikte bitmek bilmeyen yağmurlardan da kaçmak istiyorsanız Maldivler'e gidilecek en uygun zaman Nisan-Mayıs aylarıdır.
Maldivler - Mutluluk Destinasyonu
MALDİVLER'E NASIL GİDİLİR?

Hint Okyanusu'nun ortasındaki bu cennet adaya ne yazık ki; Türkiye'den direkt uçuş yok. Dubai ya da Doha aktarmalı olarak gidebilirsiniz. Ana karaya ulaştıktan sonra kalacağınız ada oteline helikopter, küçük uçak ya da sürat motorları ile ulaşmanız mümkün. Zaten oteliniz bu imkanı size sağlayacaktır. Ama bizim tavsiyemiz, ana karaya indikten sonra bir araç kiralayarak otelinize gitmeden şehri de keşfetmeniz.
Maldivler - Mutluluk Destinasyonu
MALDİVLER'DE NEREDE KALINIR?

Herkesin sahil keyfi yapma hayali kurduğu Maldiv Cumhuriyeti'nde lüksün doruklarına ulaşacağınız pek çok otel bulunmakta. Üstelik rezervasyonunuzu gitmeden 3 ay evvel yaptırırsanız, neredeyse yarı oranda indirim alabilirsiniz.
Maldivler - Mutluluk Destinasyonu
Dediğimiz gibi Maldivler'de pek çok 'ada otel' bulunmakta. Baharat kokulu Male Adası'nda kalıp, 17. yüzyıldan kalma Cuma Camii, Altın Uçlu İslam Merkezi ve Male Fish Market'i gezebilirsiniz.
Maldivler - Mutluluk Destinasyonu
Rengarenk binaların çevrelediği, zenginliğin sınırının olmadığı, 5 yıldızlı otelleriyle tam bir okyanus cenneti olan Maafushi Adası da bir başka seçenek olabilir.

Beyaz kumları ve tertemiz denizi ile şöhreti tüm dünyaya yayılan Utheemu Adası ya da balayı çiftlerinin gözdesi olan Feydhoo ve Maradhoo adası da seçeneklerinizin arasında olabilir.
Maldivler - Mutluluk Destinasyonu
MALDİVLER TURU FİYATLARI

Bütçenize göre bir tatil planlamanız imkansız gibi görünse de aslında çok kolay. Mesela yukarıda söz ettiğimiz gibi lüks adalarda, rüyalarınızda dahi göremeyeceğiniz bir tatil yapmak istiyorsanız kişi başı en az 1000 Euro'yu gözden çıkarmanız gerekir. Ama ana karada, yerel halk gibi yaşayıp; deniz, güneş ve leziz yemeklerin tadını çıkarmak bana yeter derseniz kişi başı 400 Euro size yetecektir.
Maldivler - Mutluluk Destinasyonu
MALDİVLER'İN EN LÜKS OTELLERİ

Lüks tanımı Maldivler'de değişiyor sanki. Daha önce lüks olarak gördüğünüz ne varsa, buradaki ihtişamın yanında vasat kalabilir.
Maldivler - Mutluluk Destinasyonu
Dusit Hotels & Resort, bambu çatılardan oluşan, içi son derece modern dizayn edilmiş deniz üstü villalarıyla lükse farklı bir anlam katarken, misafirlerinden gecelik 3 bin lira talep ediyor.
Maldivler - Mutluluk Destinasyonu
OZEN byt Atmosphere At Maadhoo ise yine deniz üzerine kurulmuş villaları, villaların odalarından denize inen su kaydırakları ile cenneti yeryüzüne indiriyor. Ama bu cenette bulunmanın bedeli gecelik 16 bin lira.

1 yorum:

  1. Did you know there is a 12 word phrase you can speak to your man... that will induce intense feelings of love and impulsive attractiveness to you deep within his heart?

    That's because hidden in these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's impulse to love, look after and look after you with his entire heart...

    12 Words That Trigger A Man's Love Impulse

    This impulse is so hardwired into a man's mind that it will make him work better than ever before to to be the best lover he can be.

    Matter of fact, fueling this influential impulse is absolutely essential to getting the best possible relationship with your man that the instance you send your man one of the "Secret Signals"...

    ...You'll immediately notice him expose his soul and heart for you in such a way he never expressed before and he will recognize you as the only woman in the universe who has ever truly tempted him.

    YanıtlaSil

Çengelköy: Boğaz'ın kenarında asırlık bir çınar

Boğaziçi’nin esintileri, yalıların alt katına, cumbalı üst katlara misafir oluyor. Bahçesi “deniz” olan Muazzez Hanım Yalısı, Server Bey Ya...