31 Mayıs 2019 Cuma

İstanbul’un en iyi piknik alanları

Herkes tatile gitti, şehir sakinleşti. İstanbul’da kalmayı tercih edenler için Mutluluk Destinasyonu olarak sizin için 'keyifli' bir liste hazırladık. İşte şehrin en iyi sayfiye ve piknik alanları...

1-) Ayvat Bendi
Belgrad Ormanı - Ayvat Bendi
2011 yılı itibariyle ‘tabiat parkı’ sıfatını alan ve Belgrad Ormanı içinde bulunan Ayvat Bendi (mesire alanı) İstanbul’un en güzel dinlenme alanlarından biri... İçinde bisiklet yolları, doğa yürüyüş parkurları bulunan Ayvat Bendi, oksijene doyacağınız, aynı zamanda sıcaktan bunaldığınızda rahatça dinlenebileceğiniz bir alan.

2-) Göknarlık Tabiat Koruma Alanı – Beykoz 
Tokatköy - Göknarlık
Beykoz’a bağlı Tokatköy’de bulunan Göknarlı Tabiat Koruma Alanı’nda şehrin göbeğindeyken şehrin tüm stresinden uzakta olabilirsiniz. Kestane ağaçlarının çoğunlukta olduğu onlarca çeşit ağacın arasında spor yapabilir, piknik yapabilir, hayatın yükünü geride bırakarak hafifleyebilirsiniz.

3-) Değirmenburnu – Heybeliada
Heybeliada - Değirmenburnu
Marmara Denizi’nin masmavi sularını aşarak, keyifli bir vapur yolculuğunun ardından ulaşacağınız Heybeliada’daki Değirmenburnu Tabiat Parkı, huzurun adresi olabilir sizin için. Deniz ve ormanın ortasında kalan bu alanda, hem tertemiz denizde serinleyebilir, hem de ormanın gölgesinde dinlenebilirsiniz. İstirahat sırasında sizlere sincapların, tavşanların, çeşit çeşit kuşun eşlik edeceğini de unutmayın.

4-) Fatih Tabiat Parkı – Maslak
Maslak - Fatih Tabiat Parkı
Tatilde hem şehirden uzaklaşmayayım, hem orman havası alayım hem de piknik yapayım diyenler için ilk adres Maslak’taki Fatih Tabiat Parkı olabilir. İçinde bulunan uygun fiyatlı kafelerde leziz yemekler yiyebilir, ormanda yürüyüş yapabilir, özel alanlarda bisiklete binebilirsiniz. Eğer hiç ağaçkakan görmediyseniz, burada göreceğinizi garanti edebiliriz. Eğer mangal yapmakta hünerlerinize güveniyorsanız, tabiat parkının içinde, özel bir de piknik alanı bulunuyor.

5-) Polonezköy Tabiat Parkı
Polonezköy Tabiat Parkı
İstanbul’un kuzey ucunda bulunan Polonezköy Tabiat Parkı, tam anlamıyla cennet bir köşe... İçinde bulunan yapay gölün kenarında piknik yapabilir, ormanda yürüyüşe çıkabilirsiniz. Devekuşları, tavşanlar, ponyler, kuzular da sofranıza misafir olabilir. Daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

6-) Göktürk Fidanlığı
Göktürk Fidanlığı
İstanbul’un gelişmekte olan yerleşim alanlarından Göktürk’te bulunan fidanlıkta, bir taşla iki kuş vurmak mümkün. Ormanlık alanın huzur dolu havasında spor yapabilir, piknik alanında keyifli vakit geçirebilirsiniz. Eve dönerken de, bahçenizi ya da balkonunuzu renklendirecek çeşit çeşit bitkiyi buradan alabilirsiniz.

1 yorum:

Çengelköy: Boğaz'ın kenarında asırlık bir çınar

Boğaziçi’nin esintileri, yalıların alt katına, cumbalı üst katlara misafir oluyor. Bahçesi “deniz” olan Muazzez Hanım Yalısı, Server Bey Ya...